ШКОЛСКУ ШУМУ ДОБИЛИ И РУСКОСЕЛЦИ, У ПЛАНУ И ДВА ИГРАЛИШТА ЗА ДЕЦУ

Ђаци и наставници Основне школе “Глигорије Попов” учествовали су у данашној садњи школске шуме у Руском Селу. Ово је шеста школска шума у нашој средини, а саднице је обезбедио град Кикинда. Мирослава Крнић, секретарка Секретаријата за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој, истакла је да ће овај простор бити претворен у парк:

– За децу смо организовали и едукативни час. Будући парк имаће три целине, а простор ће оплеменити мноштво лишћарских, четинарских, жбунастих и украсних врста . Сад је засађено око 200 садница- истакла је Крнић. Председник Месне заједнице, Душан Марјановић, додао је да Руско Село нема парк тако да је одлучено да он заузме простор у центру овог места:

– Према идејном решењу у парку ће бити два игралишта за децу, теретана на отвореном, трим стаза и стаза за шетњу. Реч је о капиталном пројекту и на њему ће се радити у наредних неколико година. Следеће планирамо да урадимо грађевинске радове- најавио је Марјановић . Међу ученицима који су помогли у озелењавању села био је и Милош Брстина:

Важно је да се сви укључимо и да заједно допринесемо да нам село буде што лепше. Драго ми је што ћемо имати леп парк у ком ћемо моћи да проводимо слободно време- рекао је овај ученик.

Извор: Град Кикинда