СОМБОРСКИ КЛУБ ТРИЈУМФОВАО У ГЕНЕРАЛНОМ ПЛАСМАНУ ТРКЕ „БАТИНСКА БИТКА 2021“

Протеклог викенда на највећој и најлепшој адреналинској стази у региону „Сомборска арена“ у Ранчеву одржано је ауто-крос такмичење „Батинска битка 2021“, у организацији АМСК „025“ Сомбор, Града Сомбора и Спортског савеза града Сомбора.

Жестоке борбе водило је 60 такмичара из 5 државних клубова. У класи 1 победу је однео Велибор Костић из АСУ „Viktori“ Инђија, у класи 2 Петар Цикота АСУ „Syrmien“ Рума, у класи 3 Борислав Радосављевић АМСК „025“ Сомбор, у класи 4 Ненад Ристић АСУ „Syrmien“ Рума, у класи 5 Драган Зарић АМСК „025“ Сомбор и у класи 6 Матија Улемек АСУ „Viktori“ Инђија. У генералном пласману клубова тријумфовао је сомборски АМСК „025“ чиме је додатно оправдана титула Националног шампиона за 2020. годину.

Такмичење је испратила и члан Градског већа за област спорта, омладине, деце и здравства Антонија Нађ Косановић.

Ово је уједно била прва трка националног и отвореног шампионата Србије, следе такмичења у Руми и Српском Милетићу, а завршна трка шампионата заказана је 17-19. септембра на сомборској стази, која би први пут у историји града била међународног карактера, односно под управом Европске аутомобилистичке федерације „ FIA“.

Сомборска стаза добила је сертификат од више европских клубова и самим тим је остварила право да буде домаћин овог престижног такмичења.

Извор: Град Сомбор