SPORTISTI IZ PEĆINAČKE OPŠTINE MEĐU 10 NAJBOLJIH U SREMU

Svečanom dodelom nagrada najboljim sportistima Srema, juče je u Sremskoj Mitrovici završena tradicionalna akcija sremskomitrovačkog nedeljnika „Sremske novine“, a nagrađeni su pojedinci i ekipe koji su svojim rezultatima na najbolji način reprezentovali sremski sport i to u kategorijama: klubovi, seniori i juniori, treneri i školski sport.

Među nagrađenima su bili i sportski kolektivi i pojedinci iz pećinačke opštine: klubovi – Fudbalski klub „Donji Srem 2015“ iz Pećinaca i Bovling klub Metalac“ iz Šimanovaca ; seniori – Vladan Ninić, Fudbalski klub „Sloboda“ iz Donjeg Tovarnika i Stefan Marković, Tekvondo klub „Zmaj“ iz Pećinaca; juniori – Miloš Đukić, Košarkaški klub „Srem Basket“ iz Pećinaca i Dunja Radosavljević, Fitnes klub „Top Forma“ iz Šimanovaca“; treneri – Borko Krstić, Tekvondo klub „Zmaj“ Pećinci.

Prvotimac Slobode iz Donjeg Tovarnika Vladan Ninić nedavno je primio nagradu za najuspešnijeg sportistu seniora u 2018. godini opštine Pećinci koju dodeljuje pećinački Sportski savez „Razvoj sportova“, a juče je zasluženo ušao i među deset najboljih u Sremu.

„U lepom sećanju nam je ostala 2018. godina. Igrali smo finale Srema, gde smo tek posle izvođenja penala poraženi od Podrinja. Prethodno smo izbacili nekoliko klubova iz Vojvođanske i Srpske lige. U prolećnom delu prvenstva Sremske lige igrali smo vrlo dobro. Na žalost, u prvoj utakmici baraža za popunu Vojvođanske lige – Jug, u Rumi protiv Prvog maja, slabo smo ušli u meč, te smo pretrpeli ubedljiv poraz, pa je revanš u Donjem Tovarniku bio formalnost. Iz svega su izvučene pouke, te smo u novu sezonu ušli kako treba. Imali smo 9 pobeda za redom, a kao lider imamo tri boda prednostu. Daćemo sve od sebe da zadržimo mestu na tabeli, kako bi Donji Tovarnik i pećinačka opština dobili vojvođanskog ligaša“ – rekao je Ninić.

Među nagrađenim sportistima bio je i Miloš Đukić, mladi košarkaš KK „Srem Basket, Pećinci, najbolji junior u opštini Pećinci u 2018. godini.

„Vrlo uspešna godina je iza mene. Pamtiću je, između ostalog, i po činjenici da sam izabran u 20 igrača reprezentacije Vojvodine. Sve je to i zbog odlične saradnje s trenerom Živkom Misiračom. Mom napretku umnogome su doprineli i edukacioni treninzi u Pećincima i Novom Bečeju“ – izjavio je Đukić.

Mlada Dunja Radosavljević, članica Fitnes kluba „Top forma“ iz Šimanovaca, iako tek nekoliko godina u ovom sportu, ima izuzetno bogatu kolekciju medalja. U samom je vrhu srpskog fitnesa u juniorskoj kategoriji.

„Godinu iza mene obeležile su brojne medalje. Bila sam prvakinja Vojvodine i Srbije, pobednica na više turnira. Biti šampion države je ostvarenje sna, a najlepše što mi se dogodilo je što sam na Prvenstvu Evrope ušla u „top šest“ i postala tako jedna od najboljih u Evropi u svojoj kategoriji. Potrudiću se da nastavim istim putem i ove godine“ – prezadovoljna je Dunja.

Plakete, namenjene najuspešnijim po kategorijama, dobili su: ekipe – Odbojkaški klub „Vizura“ iz Rume; seniori – Dragana Tomašević, Atletski klub „Sirmijum“ iz Sremske Mitrovice; juniori – Bojan Zdjelar, Kajakaški klub „Val“ iz Sremske Mitrovice; treneri – Dejan Desnica, Oodbojkaški klub „Vizura“ iz Rume; školski sport – Gimnazija „Branko Radičević“ iz Stare Pazove.

Izvor: Opština Pećinci