СТРАХИЊА БОЈИЋ ШАМПИОН СРБИЈЕ У ПУЦАЊУ МАЛОКАЛИБАРСКОМ ПУШКОМ

На првенству Србије малокалибарском пушком за пионире(такмичари до 15 година старости) које је одржано овог викенда у Сремској Митровици, члан инђијске Младости Бојић Страхиња освојио је титулу шампиона у дисциплини 30 метака лежећи. Бојић је био више него убедљив јер је упуцао 271 круг, што је за 15 кругова више од другопласираног Алексе Ракоњца из Панчева и за 20 кругова од трећепласираног Станојевић Луке из Врања.

Бојић је овим потврдио да је у одличној форми јер је и пре 15 дана на првенству Војводине такође освојио титулу шампиона у овој дисциплини. Осим тога, крајем септембра одржаће се првенство Србије у троставу ваздушном пушком, што је нова и знатно јефтинија дисциплина обзиром на цену муниције. Из инђијског клуба на овом такмичењу ће наступити Бојић Страхиња, Михајловић Вељко, Гаћеша Димитрије и Џонић Лана. Очекује се у наредним годинама да дисциплина тростав ваздушном пушком за такмичаре до 18 година старости у потпуности преузме улогу припремне дисциплине за гађање малокалибарском пушком у међународном програму.

Бојић је освајањем титуле шампиона на овом првенству дефинитивно осигурао наслов најбољег пионира Србије за 2018. годину. Наиме, пионирска такмичења су завршена а поред ове, Бојић има и титулу шампиона Србије ваздушном пушком док је из истог оружја на финалу Купа Србије био други. Бојић је један од неколико најперспективнијих такмичара у клубу, а већ три године наступа за старије категорије у међународном програму и ваздушном и малокалибарском пушком где је забележио неколико одличних резултата.

Извор : Општина Инђија