SUBOTICA: PRVI MAJ U GERONTOLOŠKOM CENTRU

Zbog novonastale situacije i nemogućnosti odlaska na Palić, vikendice, parkove i druga razna izletišta, Gerontološki centar Subotica je odlučio da omogući svojim korisnicima usluga da osete atmosferu i duh prvomajskog uranka u Ustanovi, navodi subotica.info.

Korisnici Gerontološkog centra su za ovaj Prvi maj imali priliku da popiju kafu na improvizovanom Ženskom štrandu koji je bio postavljen u kafiću Doma “Dudova šuma”, da se počaste u “Maloj gostioni” tačnije biblioteci Ustanove uz snimak tamburaškog koncerta, zaslade slatkišima i voćnim poslasticama sa štandova koji su bili postavljeni duž hodnika odnosno “šetališta”, druže na Muškom štrandu koji je takođe dobio svoje mestu u prostorijama doma.

Na bezbednoj udaljenosti mogli su da se dive životinjama iz Palićkog Zoo vrta odnosno postavci male izložbe, dok im se u daljini smešio pejzaž Vinarije Zvonko Bogdan, Majkin salaš i drugi motivi Palića prikazani kroz retro izložbu postavljenu u prostorijama Ustanove, a to sve dok su čekali početak čuvene Prvomajske regate.

Za dobrodošlicu i dobro raspoloženje bila zadužena korisnica koja je svirala na sintisajzeru poznate šlagere iz ’60-ih.

Dok uslovi ne omoguće izlaske iz Ustanove, ovo je bio još jedan način kojim su korisnici usluga imali priliku da posete mesta koja su im draga, a trenutno nedostupna.

Korisnicima se na uranku pridružio i obratio direktor Ustanove Dr Nenad Ivanišević evocirajući zajedno sa njima kako se nekad proslavljao ovaj praznik. Ujedno je najavio da će se obeležiti i 9. maj, Dan pobede nad fašizmom.

Svi bitniji datumi u Gerontološkom centru Subotica se praznuju kao u jednoj velikoj porodici gde zaposleni i korisnici zajedno uživaju, slave i razmenjuju pozitivnu energiju.

Izvor: subotica.info