СУБОТИЦА: УРУЧЕН УГОВОР О САНАЦИЈИ ТЕРЕНА У ОШ „КИЗУР ИШТВАН”

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез обишао је данас Суботицу, а била је то прилика да директору Основне школе „Кизур Иштван” Дејану Анђеловићу уручи уговор о санацији кошаркашког терена у дворишту ове школе у вредности од 800.000 динара. Том приликом је Батез обавио разговоре и са градоначелником Суботице Богданом Лабаном, чланом Градског већа задуженим за област спорта и омладине, Немањом Симовићем, и Дејаном Вуковићем, генералним секретаром Спортског савеза Суботице, на тему даље сарадње.

– Секретаријат у протекле четири године има изузетну сарадњу са Суботицом. Реализован је низ пројеката у области спорта – 72, укупне вредности 45 милиона динара. Обухватили смо санације терена у школама, подршку капиталним пројектима попут Градског стадиона, подршку врхунским спортистима… У току је реализација пројекта постављања рефлектора на помоћном терену Градског стадиона, а у кратком року, уз партнерско улагање, следи санација дворишта у ОИСШ ’Жарко Зрењанин’ – нагласио је Батез. – Увек ми је велико задовољство, и као бившем спортисти и као спортском раднику, да будем у спортском граду, граду олимпијских, светских и европских шампиона. Са Суботицом имамо изузетан партнерски однос и наша сарадња може да буде пример свима.

На издвојеним средствима захвалио се Немања Симовић који је, такође, истакао изузетно плодносну сарадњу од 2016. године.

– Реализовали смо велики број пројеката, а следе нови. Већ следеће недеље следи отварање новог терена у дворишту ОШ ’Свети Сава’, а подсетићу да је у тој школу недавно извршена комплетна реконструкција спортске сале. Не заостајемо ни у области омладинске политике, јер је и велики број удружења која се баве овом тематиком добио подршку Покрајине – казао је Симовић.

 Он је похвалио стандарде ресорног градског секретаријата по питању апликације на пројекте, те се захвалио свима онима који помажу да се они испуне.

– То се пре свега односу на Службу за локални економски развој и Божидарку Голубовић, те на Загорку Панић, менаџерку Града, који су нам изузетно помогли у изради документације и пројеката – навео је Симовић.

Извор: Град Суботица