SUBOTIČKI SPORTSKI PENJAČI PROGLAŠENI ZA NAJBOLJE U SRBIJI

Sa malim zakašnjenjem stigla su odličja koja su penjači PSK Spartak zaslužili na takmičenjima u 2019. Godini, navodi subotica.info. Osim medalja za najbolje u starosnim kategorijama i disciplinamma, penjačima Spartaka stiže i priznanje da su kao ekipa najbolji u Srbiji.

Uspeh je toliko veći ako se zna da je Spartak nastupao sa dvadesetak članova, što je daleko manje o konkurenata, ali ni manji kvantitet nije mogao da ospori kvalitet sportista iz Subotice. Uz predstavnike domaćina, okupljenje sportiste, trenere i roditelje, pozdravili su predstavnici Planinarskog saveza Srbije, Iso Planić, predsednik, Svetlana Veljković, generalni sekretar, i Nenad Tripković, predstavnik sekcije alpinista.  

Prisutan je bio i Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice koji je pozdravio prisutne i zahvalio se klubu i posebno trenerima na trudu koju ulažu u razvoj i obuku ovih mladih sportista – Planinarski klub Spartak svake godine napreduje i postiže sve bolje rezultate. Drago mi je da ste postali klub sa najboljim rezultatima u  sportskom penjanju u 2019 godini. Prevodnik je Nora Bognar seniorska prvakinja Srbije, koja je bila proglašena i za najboljeg sportistu Subotice u juniorskoj konkurenciji, ali po ovim rezultatima i po prisutnim mladim takmičarima  se vidi da klub ima veliku perspektivu i da će njenim stopama krenuti i neki novi uspešni penjači. Sportsko penjanje je postala Olimpijska disciplina i nadamo se da će na nekim od narednih Igara predstavnik subotičkih penjača učestvovati na njima.      

Boje Spartaka su branili Čenge Kenjereš, Maksim Purlija, Tamaš Kučera, David Dekanj, Regina Šiplika, Hana Kenjereš, Damjan Rapić, Alina Ljakić, Viktor Prćić, Stela Latoš., Adela Flora, Aron Tot, Milan Petrić, Maja Fabri, Nora Bognar, Žaklina Besedeš, Iija Tomić, Darko Janković, David Kopunović, Aleksandra Dejanovski.

U 2019. goodini osvojeno je 17 zlatnih, 18 srebrnih i 14 bronzanih medalja.

Izvor: subotica.info