СУСРЕТ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ВУЧЕВИЋА И АМБАСАДОРКЕ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

Новоименована амбасадорка Босне и Херцеговине у Републици Србији Њ.Е. Аида Смајић посетила је Нови Сад где се састала са градоначелником Милошем Вучевићем. На састанку у Градској кући они су разговарали о важности добросуседских односа који једино могу да доведу до просперитета у региону.

Како је оценио градоначелник Вучевић, бројне су везе Новог Сада са Босном и Херцеговином, а најчвршће су оне пријатељске између грађана. Званичници су се сложили да прилика за проширење и јачање сарадње између две земље има много, те да су пројекти на локалном нивоу кључни за обе стране.

На састанку је такође речено да привредници из региона треба што боље да се повежу, те да се економске везе подгигну на виши ниво. Према речима Милоша Вучевића, задатак свих општина у региону јесте да раде на стварању позитивне пословне климе, и да је у том смислу, важно да комуницирају и размењују искуства.

Он је нагласио да се земље ових простора суочавају са сличним изазовима, а да је заједнички циљ обезбеђивање бољег стандарда за живот грађана који треба да виде перспективу у својим државама.

Сусрет градоначелника и амбасадорке прошао је у позитивној атмосфери, а изражена је обострана намера да се добра комуникација настави и у будућности.