СВЕ СПРЕМНО ЗА ПРОЈЕКАТ „МАТУРА 2022”: МАТУРАНТИ ПЛЕШУ У ПЕТАК У ПОДНЕ, У ПРИПРЕМИ И ДРУГИ САДРЖАЈИ, ПОЛИЦИЈА АПЕЛУЈЕ НА МАТУРАНТЕ ДА БУДУ ОДГОВОРНИ

Ближи се крај школске године, а самим тим и прослава матуре и других свечаности које се организују поводом завршетка основношколског и средњошколског образовања. Полицијска управа Кикинда, у сарадњи са Градом Кикинда, школама и другим инстутуцијама, започела је, тим поводом, низ активности како би се повећала безбедност матураната. Валентина Мицковски, чланица Градског већа задужена за културу и образовање, истакла је да је безбедност матураната на првом месту, уз констатацију да ће надлежни све обезбедити како би наши млади суграђани памтили прославу матуре на најлепши могући начин.

“Поводом активности које су пред нама, а ради се о прославама матуре ученика трећих и четвртих разреда средње школе, представили смо пројекат под називом “Матура 2022“, који су покренули припадници Полицијске управе, а Град Кикинда је са задовољством прихватио иницијативу да буде део тог важног пројекта. Учесници пројекта су, такође, и све средње школе, а како би све протекло лепо и квалитетно, побринули су се Туристичка организација града Кикинде и Културни центар Кикинда. Циљ пројекта је безбедност матураната, а на нама је да им обезбедимо да се сви они, и њихови најмилији, сећају ових дана као веома важног поглавља у њиховим животима“.

О конкретним потезима припадника Полицијске управе Кикинда током спровођења пројекта “Матура 2022“ говорио је Марко Сремчев, заменик начелника Одељења полиције. Он је истакао да ће током прославе матуре службеници разговарати са матурантима, а том приликом их подсетити да не чине ништа што им може покварити тај, за њих, важан животни тренутак:

“Подсетићемо све средњошколце завршних година да поштују све саобраћајне прописе, да буду савесни и одговорни, да уколико пију алкохолна пића не седају за волан, не зато што ће их полиција казнити, већ што чињење саобраћајних прекршаја може да има огромне последице, како по њих, тако и њихове другаре, али и остале учеснике у саобраћају. Како би им завршетак школе остао у најлепшим успоменама, апелујемо на матуранте да буду савесни и одговорни, а полиција ће увек бити ту, у сваком моменту могу да нам се обрате уколико им је наша помоћ потребна. Припадници полиције ће појачано контролисати током свих ових дана сва места на којима се организују матурске прославе, док ће припадници Саобраћајне полиције такође појачано контролисати саобраћајнице како би путеви били што безбеднији“.

Град Кикинда, у сарадњи са Туристичком организацијом и Културним центром, припремио је додатне садржаје како би матурантима прослава протекла што квалитетније:

“Матуре се ближе, а уз безбедност наших матураната важно је да се они и лепо проведу, односно да им се припреми квалитетан и леп програм ових дана. Кикиндски матуранти учествоваће на “Матурантској паради“ у петак, 20. маја, тачно у подне и то је диван догађај који испрати цела Кикинда. Поред тога, одлучили смо се за још једну интересантну причу која ће се дешавати на Старом језеру, у среду, 25. маја, када ћемо нашим матурантима одржати јавни час плеса и колективних игара, тако да бих позвала све матуране да нам се од 18:30 прудруже и учествују са нама у овом лепом програму који смо припемили за њих“, додала је Јасмина Миланков, в.д. директора Туристичке организације града Кикинде.

Извор: Град Кикинда