СВЕЧАНА ДОДЕЛА СТИПЕНДИЈА

Додела стипендија ученицима и студентима са територије општине Бачка Паланка за школску 2019/2020. годину уприличена је у среду, 22. јануара 2020. године, у скупштинској сали, уз присуство родитеља, општинског руководства и локалних медија.

Обраћајући се стипендистима, председник општине Бранислав Шушница истакао је да Општина Бачка Паланка жели да помогне својим ученицима и студентима како би подстакла младе људе да професионалну каријеру започну у свом родном месту. Према његовим речима, локална самоуправа ће и у наредном периоду помагати успешне ученике и студенте који својим залагањем, радом и трудом представљају општину Бачка Паланка на најбољи начин.

По објављеном Конкурсу за доделу стипендија ученицима и студентима, за ученичке стипендије, у износу од 4.000 динара месечно, благовремено је конкурисало 253 ученика, а за стуидентске стипендије, у износу од 5.000 динара месечно, поднето је 146 пријава. Према Одлуци Комисије за доделу стипендија у школској 2019/2020. години одобрено је 60 стипендија за ученике и 90 за студенте.

Извор: Општина Бачка Паланка