ТРЕНУТНО ЕКСТРЕМНО ЗАГАЂЕЊЕ ВАЗДУХА У НОВОМ САДУ

ДСС захтева од градске власти да објасни тренутно стање екстремног загађењa ваздуха у Новом Саду и да изда званична упуства за понашање становништва.
Грађани Новог Сада, а нарочито становници Детелинаре и они настањени у непосредној околини Руменачке улице, у претходним данима веома су се
узнемирили због екстремних вредности загађења ваздуха у Новом Саду
. Наиме, вредности за Нови Сад које се ових дана очитавају на апликацијама и сајтовима за праћење загађења ваздуха горе су од оних очитаних у Београду на Мостарској петљи или у Старом граду. Суграђани хронично оболели од респираториних обољења преживљавају веома тешке тренутке, а иначе здраве особе такође осећају здравствене тегобе условљене загађењем ваздуха.
Иако Нови Сад није на листи градова са најзагађенијим ваздухом у Србији, а месечни просеци загађења остају у оквиру прописаних прихватљивих норматива, градски званичници се у овако екстремним околностима морају огласити са јасним објашњењем о каквом се загађењу ради као и са инструкцијама за понашање становништва, поручују из Стручног савета Градског одбора Демократске странке Србије у Новом Саду.