TURISTIČKA ORGANIZACIJA VOJVODINE NA SAJMU U LJUBLJANI

Međunarodni sajam turizma Natour Alpe Adria, 29. po redu održava se u Ljubljani na Gospodarskom razstavišču u periodu 31.1.- 3.2. 2018.godine.

Turistička organizacija Vojvodine zajedno sa svojim suizlagačima iz opština i gradova Vojvodine – Novi Bečej, Bačka Palanka, Žabalj, Pančevo, Sombor kao i gostima kolegama iz Aqua parka Petroland, Deliblatske čarde, Novosadskog sajma i turističkih organizacija Beograda, Kruševca, Niša i Trstenika, nastupiće na predstojećem sajmu turizma u Ljubljani.

Štand TO Vojvodine se tradicionalno nalazi u Mramornoj dvorani Gospodarskog razstavišča i na njemu će se tokom trajanja sva 4 sajamska dana predstaviti svi segmenti turističke ponude Vojvodine sa naglaskom na aktivni odmor, vinske ture, kulturni turizam, slašarski turizam itd.

Paraleno se održava i GAST Expo – sajam ukusa (Međunarodni sajam gastronomije) kao i sajam ugostiteljske opreme za restorane i hotele.

Poslednje dve godine, sajam se specijalizovao za aktivni i tzv zeleni turizam u skladu sa titulom koju je Ljubljana ponela prethodne godine – Zelena prestonica Evrope.

Ponuda na sajmu je fokusirana na turiste koji preferiraju aktivni odmor, šetnje, planinarenje, bicikliste, ljubitelje adrenalinskih sportova i slično.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, broj ostvarenih noćenja turista iz Slovenije je u prvih 11 meseci prošle godine bio 123 562, što čini porast od 7% u odnosu na siti period 2016.godine.

Izvor: Turistička organizacija Vojvodine