У БЕЧЕЈУ ОТВОРЕН РЕКОНСТРУИСАНИ ОТВОРЕНИ СПОРТСКИ ТЕРЕН У „ПАРТИЗАНУ“

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез заједно са председником општине Бечеј Драганом Тошићем обишао је данас комплетно реконструисани отворени спортски терен у оквиру ДТВ „Партизан“.

Реконструкцију и опремање терена заједнички су са укупно пет милиона динара финансирали Покрајински секретаријат за спорт и омладину и Општина Бечеј, од чега је улагање из покрајинског буџета два милиона динара.

„Обишао сам ову локацију када је Општина конкурисала за пројекат реконструкције и видео сам у каквом су лошем стању били терен и трибине. Данас са задовољством можемо да видимо да смо овај пројект заједнички привели крају, и да су Бечејци добили модеран спортски терен какав заслужују“, истакао је Батез и додао да то није једина заједничка инвестиција ресорног секретаријата и Општине Бечеј у области спортске и јавне инфраструктуре.

Батез је још навео да је Покрајински секретаријат за спорт поред улагања у обнову спортског терена у протеклом периоду уложио и 3,8 милиона динара за опремање Спортске хале „Ђорђе Предин“ у Бечеју.

„Циљна група наших улагања у опремање и изградњу спортских терена су пре свега школе и спортска јавна инфраструктура коју могу да користе деца, омладина и сви грађани“, нагласио је Батез и додао да руководство бечејске општине има разумевања за потребе својих грађана у области спорта.

Драган Тошић је нагласио да је сарадња на заједничким пројектима Покрајине и општине Бечеј у протеклих неколико године веома видљива. Он се захвалио Покрајинском секретаријату за спорт на подршци пројектима који су важни за развој спорта у тој општини.

Како је навео, на теренима ДТВ „Партизан“ многи су почињали да играју мали фудбал и одржавани су турнири три деценије уназад. Након неколико година паузе, са тим ће се наставити и убудуће, јер су Бечејци данас добили нови терен урађен на врхунском нивоу.

Тошић је још навео да је у плану измештање фудбалског терена са вештачком травом који се налази у оквиру ДТВ „Партизан“ у Бачко Петрово Село, на чијем месту ће бити направљен кошаркашки терен који Бечеју недостаје. Такође, у оквиру ДТВ „Партизан“ планирано је и постављање одбојкашког терена за бич-волеј, чиме ће бити комплетирано уређење спортског простора на тој локацији.