У ЧАСТ СВЕТОГ ТРИФУНА, У ИЂОШУ ОДРЖАНИ 19. “ДАНИ ВИНА”

Радивој Загорац из Батајнице, апсолутни је победник 19. “Дана вина” у Иђошу. Манифестација је окупила винаре и виноградаре из свих крајева Војводине, а Загорцу ово није први тријумф. Он је 2011. године, такође, био победник “Дана вина”, а сад је то учинио са вином каберне совињон. Славодобитник се похвалио да је члан иђошког удружења “Шасла” од његовог оснивања и додао да је добро што ово севернобанатско село има овакву манифестацију.Најбоље вино у граду и у Иђошу произвео је Василије Николин. Са братом је пре 19 година подигао виноград са 1.000 чокота:

– Рајски ризлинг показао се као најбољи и освојио је вредно признање. Ово нам је други пут да смо проглашени за градског и месног победника – истакао је Николин. У конкуренцији је ове године било 210 узорака из свих крајева Војводине. Након освећења свих вина и виноградара Јелене и Богдана Степанова, уручено је 166 медаља. Манифестацију покрајинског карактера подржала је локална самоуправа, а Горан Думитров, члан ГВ, честитао је домаћинима на сјајној организацији, а винарима на квалитетном вину:

– Ово је прилика да наздравимо Светом Трифуну, али и да се окупимо, разменимо искуства и склопимо пријатељства. Захваљујући “Данима вина”, у Иђошу је све више винограда- констатовао је Мирко Миркоњ, председник “Шасле” и додао да удружење има шездесетак чланова.

Извор: Град Кикинда