U GOSPOĐINCIMA ZAPOČETI RADOVI NA IZGRADNJI SPORTSKIH TERENA

U osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ Gospođinci, započeti su pripremni radovi za izgradnju sportskih terena na otvorenom prostoru.

Sportski tereni biće u roku od 30 dana urađeni po najboljim svetskim standardima, a obuhvataće sve sadržaje potrebne učenicima koji pohađaju osnovnu školu.

Završetkom ovih radova Gospođinčani će imati jedan reprezentativan sportski objekat, koji se sastoji od sale za fizičko i sportskih terena.

Ovo je čekano više od 10 godina, učenici ove škole fizičko su radili u sali koja je napravljena od dve učionice.

U tom prostoru bilo je nemoguće držati nastavu, zato što je prostor bio toliko skučen i nefunkcionalan, da deca ništa osim gimnastike  nisu mogli da rade kako bi to zaista trebalo.

Zato su se uvek radovali lepom vremenu da odu na malo igralište, kako ga meštani zovu.

Tamo su mogli da igraju: mali fudbal, košarku, i da se istrče do mile volje.

Sve je to ostavilo traga, na generacije koje su tih godina stasavale, što se tiče psihofizičkog razvoja i sklonosti prema sportu.

Taj problem je u toku rešavanja, sa novom školskom godinom počeće da se koriste, nova sala i tereni za koje smo sigurni da će uvek biti puni dece.

Gospođinci jeste malo selo, ali zato za razliku od drugih sela imaju čime da se pohvale, to su sportska  događanja, manifestacije, koncerati, likovne izložbe, gospođinačka čuvena slava, prelepa plaža na jegričkoj i još mnogo toga.

Sala će biti mesto sureta i okupljanja, gospođinčana  i njihovih mnogobrojnih gostiju, kada vreme nebude dozvaljavalo da to bude drugačije.

Gospođinčani su i dalje ostali ljudi velikog srca i široke duše,  iskoristite priliku i posetite ovo lepo i pitomo selo, u kome će te uvek biti lepo primljeni.

 

Za vojvodjanske.rs M. Živković