“U IME NARODA” BULEVAR BOOKS

U utorak, 14. maja u 19h, održaće se promocija zbirke tekstova „U ime naroda“ – zapisi sa bloga sudije Majića, autora Miodraga Majića, u knjižari Bulevar Books u Novom Sadu.
“U ime naroda” je zbirka sačinjena od dvadeset tri odabrana teksta, koji su na blogu sudije Majića objavljivani u periodu od 2015. do 2018. godine. Ilustrovana je karikaturama Dušana Petričića a izdavač je Lyceum iuris.

Mnogi od tekstova koji se nalaze u ovoj zbirci izazivali su veliko interesovanje javnosti, i stručne i nepravničke. Citirani su i prenošeni u vodećim domaćim medijima, gde su predstavljani kao redak primer angažmana sudije koji je rešio da otvoreno svedoči o bolestima nikad izgrađene grane vlasti. Podjednako su im se radovale kolege pravnici kao i takozvana laička javnost koja je u njima prepoznavala svojevrstan “pogled kroz ključaonicu” pravosudnog “zabranjenog grada”.

Pred čitaocem su beskompromisni, otrežnjujući zapisi, a karikaturalnost pristupa obračunu sa domaćom zbiljom i njenim lučonošama, mnoge je podsetila na Domanovićevu i Nušićevu satiru, potvrđujući da palanački duh, konformizam i ulizištvo na ovim prostorima imaju stabilan kontinuitet. Zbog svega toga, “U ime naroda”, nesumljivo postaje autentično svedočanstvo o jednom v

Učesnici:
Sava Damjanov, književnik
Teofil Pančić, kritičar i kolumnista
Vladimir Beljanski, predsednik Advokatske komore Vojvodine
Miodrag Majić, autor

Tekstove čita glumac Nenad Pećinar

Moderator: Brankica Drašković, novinarka i dokumentaristkinja