У “КАЛЦЕДОНИЈИ” УСКОРО МАКСИМАЛНИХ 670 ЗАПОСЛЕНИХ

Да у кикиндском погону италијанске фабрике “Калцедонија” планирају да додатно повећају број запослених и наредних месеци досегну максималних 670 радница и радника, директор Адриано Зони потврдио је градоначелнику Николи Лукачу и Саши Танацкову, члану ГВ за привреду и инвестиције:

– “Калцедонија” је у овај погон уложила осам милиона евра. Од јануара 2019. године, кад је почела да послује у Кикинди, и почетних 36 запослених, број се значајно повећао и сада износи 591. Лане, кад је пандемија короне била најизраженија, број запослених се увећао са 334 на 479. Заиста смо поносни што у нашем граду послује једна оваква компанија, и што до изражаја долази оно што на пољу економије чине држава и наш град – назначио је Лукач и наставио:

– Кад је својевремено “Калцедонија” исказала жељу да се овде пословно позиционира, речено је да ће посао добити 300 наших суграђанки, а тај број се безмало повећао на 600. У наредних месецима још скоро 80 особа овде ће се запослити – рекао је Лукач и посебно похвалио друштвено одговорно пословање “Калцедоније” у Кикинди, па су само у једном наврату донирали 6.000 заштитних маски. Задовољство због посете фабрици градоначелника и његових сарадника изразио је Адриано Зони, директор:

– Веома нам значи подршка локалне самоуправе. Прошла година је за све била тешка, а узрок је пандемија коронавируса. Ипак, велику помоћ и подршку имали смо од руководства града Кикинде. И поред свих недећа 2020. година, за нас је била успешна. Задржали смо запослене и капацитет производње, тако да очекујем да ће текућа година бити још боља. Тренутно имамо око 600 запослених, а у плану нам је да за пет, шест месеци запослимо још радника. Кикинђани су одлични радници. Посвећени су послу и фирми – саопштио је Зони. Да су услови рада у погону “Калцедоније” добри, потврдила је Оливера Стојановић, једна од радница:

– Овде радим већ годину и по. Задовољна сам условима рада, платом, али и односом према нама. Све је коректно – казала је она.

Извор: Град Кикинда