У КИКИНДИ ВИДЉИВИ РЕЗУЛТАТИ СВИХ ПРЕДУЗЕТИХ РИГОРОЗНИХ МЕРА

У КИКИНДИ ВИДЉИВИ РЕЗУЛТАТИ СВИХ ПРЕДУЗЕТИХ РИГОРОЗНИХ МЕРА

Након седам дана од увођења ригорознијих мера у циљу спречавања ширења инфекције вируса корона у Кикинди, резултати су видљиви. Такву оцену данас је изнео градоначелник Кикинде, Павле Марков и подсетио да је наш град, међу првима у Србији, увео бројне рестриктивне мере. То се, поред осталог, односи и на дезинфекцију јавних површина испред свих установа која се обавља већ седам дана, а у ту сврху користи се натријум-хипохлорит:

– Од петка се дезинфикују све кикиндске улице и градски трг, а тај важан посао обавља се ноћу у време трајања полицијског часа. У томе нам помажу и наши пољопривредници којима се захваљујем. Досад смо потрошили око 50.000 литара натријум-хипохлорита, а ова акција одвијаће се континуирано. Нашим селима доставили смо потребан материјал, па се дезинфекција и сеоским месним заједницама несметано одвија- рекао је Марков и позвао суграђане да и даље поштују све донете мере:

– Наставићемо на дневном нивоу да пратимо сва дешавања у граду и селима, како би се избегле било какве нежељене ситуације, попут оне с расподелом социјалне помоћи у петак. У једном тренутку исплата је обустављена, а након неколико дана она се наставља у складу са свим здравственим правилима. Кикинђани поштују полицијски час, али је било појединаца који су се опуштено понашали – саопштио је Марков и изразио саучешће породици нашег суграђанима који је у петак преминуо у КЦВ. Говорећи о Центру за помоћ старијим суграђанима, Марков је рекао да се Кикинда међу првима у Србији и на тај начин организовала:

– Захваљујем радницима јавног сектора али и волонтерима који конкретно помажу нашим најстаријим суграђанима. У протеклом периоду је реализовано око 500 услуга – закључио је Марков.

Извор: Град Кикинда

Author Image
Zjaja
%d bloggers like this: