U SUSRET VELIKOM JUBILEJU KULTURNOG CENTRA

Ove jeseni navršava se četrdeset godina od kada je Skupština opštine Pećinci osnovala Dom kulture pod nazivom „Pećinačko partijsko savetovanje“ – danas Kulturni centar „Pećinci“, koji je stecište kulture u našoj opštini. Jubilarnih 40 godina postojanja i rada, ova ustanova će obeležiti sedmodnevnom manifestacijom, koja će okupiti oko 200 učesnika, a prema rečima direktora pećinačkog Kulturnog centra Jovana Devrnje, posetioci će biti u prilici da uživaju u narodnim pesmama i igrama svih folklornih društava sa teritorije opštine, zatim tamburaško – pesničkim, pozorišnim, filmskim, književnim i muzičkim večerima.

„Pripremili smo bogat sedmodnevni program, kako bismo zajedno sa našim članovima i dragim sugrađanima obeležili ovaj svečani trenutak. Manifestaciju smo nazvali „Sajam kulture mladih na selu“ i nadamo se da će ona postati tradicionalna, a o tome koliko je naša ustanova značajna za decu i mlade, ali i za čitavo stanovništvo u našoj opštini govori podatak da je samo tokom prošle godine u našim aktivnostima učestvovalo oko 1000 dece, a naše programe je videlo preko 2000 posetilaca “ – rekao je Devrnja.

Svečano otvaranje manifestacije je u subotu 20. oktobra kada će biti prikazan dokumentarni film pod nazivom „Kulturni centar Pećinci – 40 godina sa vama“, dok je za sam kraj 26. oktobar planiran nastup članova kvarteta „Maestre“ iz Sremske Mitrovice i koncert pod nazivom „Naše tri“.

Obeležavanje velikog jubileja Kulturnog centra podržali su Opština Pećinci, Ministarstvo kulture Republike Srbije i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje.

Izvor: Opština Pećinci