УЧЕНИЦИ СМЕРА ТУРИСТИЧКО-ХОТЕЛИЈЕРСКИ ТЕХНИЧАР СРЕДЊЕ ШКОЛЕ У РУСКОМ КРСТУРУ ПУТУЈУ У НЕДЕЉУ НА СТРУЧНУ ПРАКСУ У СОЛУН

И ове године,ученицима туристичко-хотелијерског смера Основне и средње школе са домом ученика „Петро Кузмјак“ из Руског Крстура створена је сјајна прилика да своје стручности из области туризма примене у Солуну.У оквиру Еразмус плус пројекта њих шеснаест, у пратњи својих професорица АникеВојчена и Ренате Зорић путује у недељу 5. марта на професионалну праксу у Солун, Грчка где ће боравити две недеље.

„Петро Кузмјак” школа реализује више Еразмус плус пројеката у којима учествују наставници и ученици. Када је у питању конкретно пројекат мобилности ученика стручног смера ове школе, пракса се спроводи у Солуну као познатој туристичкој дестинацији у трајању од две недеље.

Захваљујући овом пројекту, који се потпуно финансира из ЕУ фондова, а у партнерству са ИПОДОМИ центром за целоживотноучење ученици ће унапредити своја постојећа знања и стећи нова квалитетна професионална знања и вештине корисне за њихов будући рад.

Ученици који учествују на мобилности су изабрани према утврђеним критеријумима који су обухватали: владање, показано знање како у редовном школовању тако и при тестирању стручних знања спроведеном управо за ову прилику.

Они ће већ у понедељак почети са планираним активностима који обухватају како саму праксу тако и друге пратеће активности о чему ће школа и родитељи редовно бити извештавани.

Извор: Општина Кула