УЧВРШЋИВАЊЕ САРАДЊЕ СА КАВАДАРЦИМА

Посебни гости Центра за културу Ковин током „Дана ковинске славе“ били су побратими из Кавадараца у Северној Македонији. 

Директан повод боравка четворочлане делегације био је потписивање Споразума о сарадњи у области културе, односно протокол којим се установљава међународни етно фестивал традиционалне музике који би се, почев од наредне године, одржавао у Кавадарцима и у Ковину под истим називом и са истим циљем, окупљао би учеснике из обе братске општине и региона и допринео јачању пријатељских односа не само у култури, већ и у свим другим областима.

Директор Музичке школе у Кавадарцима Златко Јованов и директор Центра за културу Ковин Миливој Грчић, протокол на српском језику потписали су на пријему у Општини, у присуству Риста Сакалијева, председника Совета општине Кавадарци и Милке Тотовске, више сараднице за културу у општини Кавадарци са једне стране и Зорана Николића, заменика председника општине Ковин и Зорана Брадањија, председника СО Ковин, са друге стране. Истоветни протокол, али на македонском језику, биће потписан током узвратне посете делегације Ковина Кавадарцима у септембру, када се у граду побратиму одржава традиционали „Тиквешки гроздобер“.

У једносатном пријатељском разговору, наглашено је задовољство због продубљивања сарадње са општином из Северне Македоније, са којом је Ковин побратим од 1995. године.   

Извор: Општина Ковин