UDRUŽENJE SLOVENACA „LOGARSKA DOLINA” IZ PANČEVA PODELILO PAKETIĆE NAJMLAĐIM ČLANOVIMA

Pančevačko Udruženje Slovenaca „Logarska dolina“ je u subotu, 26. decembra, organizovalo podelu paketića svojim najmlađim članovima, a povodom božićnih i novogodišnjih praznika. Prigodne darove veselim mališanima podelio je Sveti Nikola koji je za ovu priliku zajedno sa svojim pomoćnicima „doputovao specijalnim vozom“, navodi 013info.

Pre podele paketića održan je kratak program koji se zbog epidemiološke situacije odvijao na otvorenom, ispred vagona u kom je sedište pančevačkog Udruženja Slovenaca. Sveti Nikola je deci obrazložio zašto je „kasnio“ pune dve nedelje i obećao im je da će se naredne godine potruditi da dođe na vreme i ponovo donese poklone dobroj deci.

Prvobitno je bilo zamišljeno da se deci podele paketići uz prigodan program u crkvi Svetog Karla Boromejskog ali se zbog složene epidemiološke situacije od toga odustalo.

Ovim programom završene su aktivnosti pančevačkog Udruženja Slovenaca za ovu godinu. Sledi kratka pauza zbog novogodišnjih praznika, a već sredinom januara kreću nove aktivnosti među kojima je i nastavak kursa slovenačkog jezika za decu i odrasle koji vodi dr Milena Spremo. Ujedno, tokom januara će početi i pripreme za obeležavanje „Prešernovog dana“ koji će se kao i dosadašnjih godina organizovati februaru u Pančevu i Kovinu.

Izvor: 013info