УЛИЦА КАРОЉА СЕЛЕША ПОТПУНО ИНФРАСТРУКТУРНО ОПРЕМЉЕНА

Након много година, становници Улице Кароља Селеша, недалеко од Булевара војводе Степе на Новом насељу, добили су асфалтни пут, а улицу је по окончању радова обишао градоначелник Новог Сада Милош Вучевић. Иначе, изградњу инфраструктуре до сада су кочили нерешени имовинско-правни односи, али је тај проблем успешно окончан. Тим поводом, градоначелник је посетио и породицу Јоветић која живи у Улици Кароља Селеша и са домаћином Богданом разговарао о томе колико су им сада живот и свакодневно функционисање олакшани. 

– Није увек питање вредности неке инвестиције, него једнак однос према људима у свим деловима града. Годинама су неки квартови на маргинама, јер Град, иако се труди да свима изађе у сусрет, некад наиђе на имовинско-правне препреке. Ово је пример успешно решеног изазова на том пољу, тако да данас становници Улице Kароља Селеша имају потпуно инфраструктурно опремљену улицу. Становници ове улице у МЗ „Југовићево“ су дуго чекали на асфалт. Они су заједно са Градском управом за грађевинско земљиште и инвестиције, годинама били у заједничкој борби за пристојне услове за живот у њиховој улици. То су вредни људи, који су дошли у наш град са свих простора бивше Југославије, стицали имања,  направили свој мир, а данас овде стасавају нове генерације. Важна нам је свака улица, не само главне саобраћаније, а настављамо упоредо и са великим инвестицијама у Југовићеву, као што су недавно изграђени стамбени комплекс за снаге безбедности и спортски центар који ће красити овај део града – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Становник Улице Кароља Селеша Богдан Јоветић се у име свих комшија захвалио Граду на напорима које је учинио да им се обезбеде пристојни услови за живот и нагласио да су сви су презадовољни.

Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције је радове на изградњи саобраћајних површина и пратеће инфраструктуре поверила фирми „Пут-инвест” која је посао завршила у предвиђеном року. Сада се на тој локацији уместо земљаног пута налази нова двосмерна саобраћајница, дуга 240 метара, изграђена је пешачка стаза са једне стране улице, а око стабала је уређен простор. Уместо постојеће хидро-техничке инфраструктуре, која је била нелегална и недовољног капацитета, изграђена је нова канализациона и водоводна мрежа, решен је проблем одвођења атмосферских вода са саобраћајних површина, а улица је добила и ледјавну расвету.