УНАПРЕЂЕЊЕ ОДНОСА НОВОГ САДА И ОПШТИНА ДЕПАРТМАНА ВАЛ Д’ ОАЗ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се у Градској кући са представницима Привредне коморе и Развојне агенције француске регије Вал д’ Оаз, као и са привредницима тог региона који бораве у граду поводом јуче одржаног Пословног форума у Привредној комори Војводине.

Он им је пожелео срдачну добродошлицу и нагласио да је од изузетног значаја да се најеминентније француске компаније повежу са српским предузећима како би се остварила плодоносна међурегионална и међуградска сарадња.

Разговарајући о пријатељству Војводине и регије Вал д’ Оаз, наглашено је да се поред тих, већ утемељених добрих односа, интензивирају и процедуре за формализовање сарадње Града Новог Сада и три општине из те регије. Тим поводом, гости из Француске уручили су градоначелнику потписане Споразуме о сарадњи од стране председника општина Денгијен Лебен, Сен Лу ла Форе и Таверни, који потом одлазе у даљу званичну процедуру у Србији.

Привредници су са градоначелником разговарали о примерима реализације успешних инвестиција из Француске у Новом Саду и околини, као што су банка „Crédit Agricole“, компанија „Lafarge“ и „Schneider Electric DMS“, а исказана је обострана тежња да се тренд улагања у пословање у Новом Саду, због изузетно повољних услова за инвеститоре, настави.

Како је оцењено на данашњем састанку, постоје велике могућности за партнерство у привреди, култури и образовању, а обе стране изразиле су вољу да што пре конкретизују циљеве и планове везане за потенцијалну сарадњу.