УРЕЂЕН СОМБОРСКИ РИБОЛОВАЧКИ РАЈ

Чланови градског већа Сава Дојић и Слободан Станић, обишли су данас радове на уређењу постојећих и изградњи нових молова на Великом бачком каналу који ће се користити за спортско – рекреативни риболов. Поред постојећих 50 молова које је Град у сарадњи са ЈВП „Воде Војводине“ изградио прошле године, изграђено је додатних 25 молова, а поред тога, постављене су степенице за прилаз води са бента, уређен је бент и постављена су 4 јарбола.

Тим поводом, градски већник Сава Дојић рекао је да је Сомбор добио своју пецарошку оазу и да ће сви грађани који воле да пецају, имати услове да проведу квалитетан дан у природи.

„Град Сомбор наставља сарадњу са Удружењем спортских риболоваца „MAGIC FISH“. Пре годину и по дана овде је постављено 50 молова за пецање што је Град Сомбор финансирао са ЈВП „Воде Војводине“, док смо ове године додали још 25 молова. Циљ нам је да ово место за пецање може да организује веће смотре риболоваца. Важно је нагласити да ова места за пецање користе сви грађани Сомбора, тако да свако ко воли да пеца, може доћи кад год жели и слободно да користи ових 75 молова“, рекао је градски већник Дојић.

Председник УСР „MAGIC FISH“ Дамир Милошевић, захвалио се Граду на подршци и додао да у плану имају велики број такмичења, али и пријатељских активности, едукација и школа пецања.

„Овај пројекат је од великог значаја за све љубитеље природе. Изградњом ових молова, град Сомбор је добио могућност организације великих, како државних, тако и међународних такмичења, што ћемо ове године да и искористимо, тако да ћемо за две недеље бити домаћини Државног изборног првенства за кадете и млађе и старије јуниоре, где се очекује око 65 учесника. Поред професионалних такмичења, на овом месту ће се организовати многа пријатељска окупљања и пецарошка дружења, а у плану имамо да организујемо школе риболова и едукације за децу без старатељства у сарадњи са Градом Сомбором, као и друге активности како би се овај простор и ови услови максимално искористили. Хтео бих да напоменем да Сомбор никада није био домаћин такмичарског риболова и ово ће бити први пут да је Сомбор домаћин овако велике манифестације“, рекао је Милошевић.

 Молови су дужине 2 m и ширине 1,5 m, на међусобној удаљености од 10 m, а налазе се лево од старог Жарковачког железничког моста ка Седмој управи.

Извор: Град Сомбор