УРЕЂЕЊЕ КРАКА ЖЕЛЕЗНИЧКЕ УЛИЦE И ПРИЛАЗА НОВОМ СПОРТСКОМ КОМПЛЕКСУ У РУМИ

Председник Општине Рума Слађан Манчић и начелник Општинске управе Душан Љубишић обишли су данас радове на уређењу дела Железничке улице, који се протеже између румске филијале Националне службе за запошљавање и ресторана „Ђерам“, а који води и до новог спортско – угоститељског центра у изградњи „GYMNASIUM„.

Нови спортски комплекс простираће се на 15.000 квадратних метара, реч је о инвестицији румског привредника Владимира Радића, којом ће бити употпуњена спортска и туристичка понуда нашег града, оценио је председник Манчић.

„Спремни смо да подржимо све здраве инвестиције у нашој општини. Господин Радић, угледни привредник, је решио да свој капитал уложи у свој град, да Рума добије нешто што није имала. Ми смо већ као Општина остварили преко 8 милиона динара када смо продали 1,16 хектара земљишта, али прави бенефити за наш град у туристичком и спортском смислу тек следе када се комплекс заврши. Зато смо одлучили да изађемо у сусрет инвеститору и овим људима који овде живе, а који до сада нису имали асфалтирану улицу, нису имали канализациону, ни водоводну мрежу, улица није била гасификована. Све то финансирамо. Морам рећи и да је сам инвеститор решио улаз у ову улицу, с обзиром да је улица била уска 2,5-3 метра на самом ћошку код Железничке улице, он је имовински однос са госпођом која станује на ћошку и скретању ове улице решио, померена је капија и у току су радови на изградњи 200 метара асфалтне улице ширине 5 метара, која ће у великој мери олакшати саобраћај и овим људима и људима који долазе до зграде Националне службе за запошљавање, али и отворити прилаз лепом комплексу“, изјавио је Манчић.

За радове ће бити издвојено око 6 милиона динара, а финансирају се из буџета, у оквиру уговора о текућем одржавању и изградњи путева на територији наше општине. Водоводна мрежа се повезује и очекује са да ће се крак Железничке улице асфалтирати следеће седмице.

Нови спортско – угоститељски комплекс ће садржати велики терен за фудбал димензије 60х40 са природном травом, отворена три тениска терена, кошаркашки терен, теретану од 500 квадрата, куглану са четири стазе, фитнес салу, салу са стони тенис, два балона за фудбал са вештачком траву, базен 25X12 метара, каже инвеститор Владимир Радић, власник пилеће кланице „Радић“ у Руми.

„О свему је вођено рачуна да буде најбоље што тренутно постоји у Срему, Војводини, да не кажем Србији. Биће ово један модеран спортски центар који ће се развијати. Имамо идеју да два терена за тенис затворимо за зимски период, пошто овде у Војводини ја мислим да нема ниједан затворен терен. Грануле у вештачкој трави су еко и оним најбољим што је понуђено на тржишту опремићемо GYMNASIUM“, рекао је Радић и додао да завршетак радова очекује до краја године, захваливши се на сарадњи Општини Рума.

„Прилазни пут нам много значи за реализацију инвестиције. Стога, дугујем захвалност челним људима Општине Рума што имају разумевања за овај пројекат којим ће и сам град добити много“, казао је Радић.

У новом комплексу инвеститор планира да запосли око 30 радника.

Извор: Општина Рума