ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ВРБАСА

У Врбасу је данас обележена 76. годишњица од ослобођења града од фашистичке окупације. У складу са мерама прописаним због пандемије COVID 19, ове године обележавање важног јубилеја организовано је нешто скромније, без културно-уметничког програма и масовнијег окупљања, али није изостало јасно исказивање дужног поштовања и дивљења подвигу генерација, знаних и незнаних јунака који нису жалили ни своје животе у борби са фашистичким непријатељима.

Овим поводом положени су венци на спомен гробницу на Градском гробљу, у којој леже посмртни остаци бораца народно-ослободилачког умрлих у врбаској болници током 1944. и 1945. године, као и све жртве фашистичког терора страдале приликом уласка окупаторских трупа у Врбас 1941. године. Поштовање жртвама фашизма исказано је и на споменику свим жртвама ратова у бившој СФРЈ од 1991. до 1999. године, као споменику страдалим војницима Црвене Армије, а на крају и на споменику жртвама фашизма у центру Врбаса.

Венце су положили Венце положили представници општине Врбас – Предраг Ројевић, председник општине, Сања Жигић, председница Скупштине општине, и Милан Глушац, заменик председника општине, делегација Општинске организације СУБНОР-а, Полицијске станице Врбас, Удружења српско-руског пријатељства „РОД“, Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије, Српске радикалне странке и Покрета уједињених пензионера Србије.

Извор: Општина Врбас