ЈОШ ЈЕДНА НАГРАДА ЗА ХОР “АТТЕНДИТЕ”

Хор Културног центра „Аттендите“ освојио је златну медаљу и посебну медаљу за кореографију на фестивалу „Мајске музичке свечаности“ у Бијељини. Хор води професор др Биљана Јеремић, док је шеф ансамбла Марко Марковљев. Њих је данас у свом кабинету примио градоначелник Никола Лукач.

-Сви ми, Кикинђани, поносимо се што имамо хор који ниже значајне успехе како на домаћим, тако и на међународним фестивалима. Хор „Аттендите“ који постоји од 2017. године много пута нас је до сада обрадовао, а то су учинили и на међународном фестивалу у Бјељини. Све честитке како Биљани Јеремић, која успева да мотивише суграђане да буду део хора, тако и члановима који су посвећени ономе што раде – рекао је Лукач.

Професор др Биљана Јеремић напоменула је да је фестивал „Мајске музичке свечаности“ одржан 19. пут, а због пандемије он је ове године био онлине.

-Хорови су слали своје аудио и видео снимке, а жири је на основу њих доносио одлуке. Учествовало је 38. хорова из Србије, Словеније, Хрватске, Пољске и Чешке, а хор „Аттендите“ оцењен је са максималних 100 бодова – објаснила је Биљана Јеремић.

Марко Марковљев подсетио је да је овај хор до сада освојио велики број признања и додао да ће Културни центар организовати хорски фестивал у Кикинди, који ће бити онлине.

Извор: Град Кикинда