УРУЧЕЊЕ ЗАХВАЛНИЦА У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ У НОВОМ САДУ

Дана 20. јуна 2018. године, у Читаоници Градске библиотеке у Новом Саду, уручене су захвалнице Народне библиотеке из Сребреници заслужним дародавцима, установама и појединцима, који су овој библиотеци донирали 2.950 публикација.

Скуп је отворио Драган Којић, директор Градске библиотеке у Новом Саду захваливши се дародавцима. Истакао је да је Градска библиотека у Новом Саду, од 1995. године до данас, заједно са другим установама и појединцима, поклонила преко 40.000 књига библиотекама на Косову и Метохији, у Републици Српској, Црној Гори и Хрватској.

Потом се окупљеним гостима обратио Александар Петровић, помоћник градоначелника Новог Сада. Истакао је да Град Нови Сад, на челу са градоначелником Милошем Вучевићем, наставља да повлачи хумане потезе, а све у служби нашег народа, ма где се он налазио. „Након што је јануара месеца 2015. године делегација Града Новог Сада уручила контигент од преко 15.000 књигфа за девастиране библиотеке у Добоју, Бијељини, Шамцу и Челинцу, после катастрофалних мајских поплава 2014. године, које су потпуно уништиле тамошњи библиотечки фонд, ово је нова акција Града и Градске библиотеке у Новом Саду, која је омогућила значајну попуну књижног фонда Народне библиотеке у Сребреници.“

Потом је Весна Срданов, в.д.начелница Градске управе за културу, уручила захвалнице установама и појединцима. Захвалнице су добили: Градска библиотека у Новом Саду, Библиотека Матице српске, Градска народна библиотека „Жарко Зрењанин“ из Зрењанина, Музеј Града Новог Сада, ИК „Прометеј“, ИК „Школска књига“, Удружење Срба из Херцеговине, Градска управа за културу Града Новог Сада, Месне заједнице „Видовданско насеље“ и „Омладински покрет“ из Новог Сада и појединци: Станко Љубичић, Дејан Томић и Горан Полетан из Новог Сада и Елена Сантовац из Зрењанина.