УСАВРШАВАЊЕ ВОДОПРИВРЕДНИХ СТРУЧЊАКА ИЗ РЕГИОНА

Уз подршку мађарског Министарства за спољну трговину и спољне послове, у Сегедину је недавно одржана завршна фаза усавршавања водопривредних стручњака из Србије, Мађарске, Црне Горе и Румуније. Учесницима едукације из поменутих земаља пружила се прилика да посете погоне у Шиофоку и Будимпешти и стекну увид у водопривредну инфраструктуру Мађарске с посебним освртом на питку и отпадну воду. Сем тога, присуствовали су занимљивим предавањима и тако дошли до нових информација о квалитету питке воде и њеној преради, испирању водоводне мреже и сл.

Валерија Тот Годо, пројект-менаџер Сегединског водовода, главни организатор усавршавања, нагласила је да је едукација водопривредних стручњака из четири земље била успешна и да су учесници добили прилично детаљну слику о водопривређивању у Србији, Црној Гори, Румунији и Мађарској.

На крају усавршавања учесници едукације су од Золтана Иштоковича, директора ДОО Сегедински водовод добили сертификат о успешном учешћу на течају који ће, сигурно, у догледно време имати свој наставак. Наиме, Валерија Тот-Годо је наговестила да ће учесници следећег течаја моћи да стекну знања из области климатских промена и њиховим последицама.