УСКРШЊУ РАДОСТ ПОДЕЛИЛИ С ВЕРНИЦИМА У КИКИНДИ И РУСКОМ СЕЛУ

Хришћански верници који поштују Грегоријански календар данас славе Ускрс. Жупник Тибор Конц служио је Ускршњу мису, а њој су, поред верника, присуствовали Никола Лукач, градоначелник Кикинде и његова заменица Дијана Јакшић Киурски. У Римокатоличкој цркви Светог Фрање, миси су присуствовали још Младен Богдан, председник градске Скупштине, Шандор Талпаи, помоћник градоначелника и Рамона Тот, чланица ГВ за националне мањине, родну равноправност и бригу о породици. У име локалне самоуправе, али и у своје лично име, Рамона Тот је честитала суграђанима Ускрс, уз жељу да га проведу у миру и благостању:

-Проведите Ускрс са најмилијима у љубави, срећи и здрављу- поручила је она. И ове године, у обележавање највећег хришћанског празника укључили су се волонтери Канцеларије за младе. На платоу испред Римокатоличке цркве Светог Фрање, верницима су поделили неколико стотина фарбаних јаја. Након свечане Ускршње мисе, жупник Тибор Конц је рекао:

-Нека нас слављење Ускрса потакне на још снажније суобличење Христу, распетом и ускрслом, по делима милосрђа, и нека нас све испуни унутрашњим миром, ведрином срца и оснажи великодушношћу. С том жељом нека је милошћу испуњен и благословљен Ускрс. И зато свима желим срећан Ускрс- поручио је жупник Тибор Конц. Свечано је било у цркви Светог Петра и Павла у Руском Селу, а миси су поред верника, такође, присуствовали челници локалне самоуправе.
 Извор: Град Кикинда