УСПЕШНА ХАЈКА НА КОЧОВАТСКУ ЛИСИЦУ

Ловачко удружење „Кочоват“ из Банатског Аранђелова успешно је, 18. пут, организовало традиционалну хајку „Кочоватска лисица 2018“. Након обилног, банатског фруштука у сеоском Ловачком дому, учесници хајке су се, на тракторима, упутили у ревир Кочоват, у близини границе са Румунијом. Поред лисица, ловили су шакале и фазане, а учествовало је стотину ловаца из Војводине: Новог Сада, Суботице, Кикинде, Мокрина, Новог Кнежевца, Банатског Аранђелова и других места.

Председник ЛУ „Кочоват“ Недељко Јабланов је задовољан учинком у којем су одстрељени по један шакал и лисица и 33 фазана. Највише среће је имао Млађан Бига из Степановићева који је први одстрелио шакала, па му је припала главна награда домаћина – одстрел једног шкарт срндаћа у ловишту „Кочовата“.

Млађан Бига наглашава да је први пут учествовао у овдашњој хајци, која је изузетно добро организована. А он је имао среће да му шакал дође на нишан. Док је Љубомир Перлез из Банатског Аранђелова одустао од пуцања на шакала, који је замакао преко границе са Румунијом.

Божидар Томић из Сирига је једини одстрелио лисицу, за коју каже да има необично лепо крзно и да му је посебно драга.

Миодраг Јојић из Новог Сада је први одстрелио фазана, тако да му је припао ваучер од 4.000 динара за куповину у продавници ловачке опреме и муниције „Цевка“ у Новом Кнежевцу.

Све у свему, били су задовољни и гости и домаћини. Управник ловишта Душан Вранковић наглашава да је лов организован у складу са договором, а ловци су били смирени и прибрани.

Извор : Општина Нови Кнежевац