UTAKMICA IZMEĐU FK JEDINSTVO GOSPOĐINCI I FK ŽSK ŽABALJ – VIŠE OD IGRE

Dana 11.03.2018 godine odigrana je Fudbalska utakmica između dva stara rivala,  Fk Jedinstvo ugostio je na svom terenu Igrače i navijače Fk ŽSK iz Žablja.

Lep i sunčan dan, tribine su pune navijača, a na teren izlaze fudbaleri koji su svi jednobrazno obučeni.

Publika ne zna o čemu se radi, posmatra igrače i sudije koji na sredini terena prave polukrug i na zvižduk pištaljke odaju poštu.

Na majicama koje igrači nose vidi se lik Nikole Živkovića fudbalera iz Fk Jedinstvo, koji je sa svojih 17 godina tragično izgubio život u saobraćanoj nesreći pre tri meseca.

Mladi fudbaler je nastradao na putu Gospođinci – Žabalj, koji je, kažu, meštani mnogo života uzeo kako Gospođinčanima tako i Žabaljcima.

Nakon što su igrači i publika odali poštu, fudbaleri su skinuli majice i podelili publici, a ova je to pozdravila aplauzom.

Utakmica je bila celim tokom fer i korektna, domaćini su u prvom poluvremenu dali gol,  koji su sudije poništile zbog nedozvoljene pozicije. Nije prošlo dugo, ponovo su zatresli mrežu gostiju, a ovi su pri kraju izjednačili.

Na odmor su igrači oba tima otišli sa nerešenim rezultatom 1:1.

Drugo poluvreme je obeležila napadačka igra fudbalera Fk Jedinstva, koji su iz jedne od mnogih prilika dali gol i poveli rezultatom 2:1.

Nošeni podrškom publike,  domaći fudbaleri su i nakon vođstva igrali napadački, hteli su da potvrde rezultat i da daju bar još jedan gol.

Gosti su bili primorani  sve vreme da se brane, i uspeli su do kraja utakmice da ne prime više ni jedan gol.

Utakmica je završena rezultatom 2:1 za domaće fudbalere.

Ovu pobedu su, kako kaže njihov kapiten Petar Bubnjević, posvetili svom nekadašnjem tragično stradalom  saigraču Nikoli Živkoviću.

Zamisao, organizacija, igra bili su na veoma zavidnom nivou.

Sve pohvale publici, igračima, upravi kluba i svima koji su omogućili,  za sve nas ovaj fudbalski spektakl.

Za www.vojvodjanske.rs : M. Živković