УВЕСТИ ТЕСТОВЕ НА НАРКОТИКЕ У СВЕ ШКОЛЕ У СРБИЈИ

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) апелује на челнике градова и општина у Србији да испрате пример Новог Сада и обезбеде школама тестове на наркотике.

– Далеко је јефтиније издвојити новац за превентивно деловање, за тестирање ученика на наркотике, него на њихово лечење, одвикавање и рехабилитацију. Према писању медија, због нове синтетичке дроге троје малолетника је у Србији изгубило живот у протеклих десет дана. Да бисмо спасили децу од те пошасти, морамо укључити родитеље. А најбољи начин да их укључимо је кроз школе. Тестови на наркотике не коштају пуно, а могу да спасу много младих живота – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Гојковић је истакао да је тестирање само један корак, на основу ког се реагује даље. Уколико се испостави да је дете користило наркотике, родитељи и школа могу одмах да реагују. Следећи корак је едукација о штетности дрога, како би деца била што боље информисана, посебно у вези са новим, опасним синтетичким дрогама које деци изгледају безазлено, а могу имати катастрофалне последице.

Подсећамо да су тестови на наркотике у новосадске школе уведени на иницијативу чланова Покрета обнове Краљевине Србије, који су у Скупштини Града и у Градском већу за образовање у Новом Саду.

Извор: ПОКС