УЗ ВАТРОМЕТ И КОНЦЕРТ ЖЕЉКА ЈОКСИМОВИЋА ДОЧЕКАНА ПРАВОСЛАВНА НОВА ГОДИНА У КУЛИ

На спектакуларан начин, уз концерт Жељка Јоксимовића и ватромет, Куљани и њихови гости из околних места и општина, дочекали су синоћ Православну Нову годину. Програм прославе, коју је организовала Туристичка организација општине Кула, почео је у 21,00 сат концертом Тамбурашког оркестра „Равница“ из Суботице. Благослов и честитке поводом Православне Нове године грађанима је упутио свештеник Српске православне цркве Светог јеванђелисте Марка у Кули Борислав Тошић. Ни магла ни хладно време није омела присутне да играјући и певајући добро познате хитове Жељка Јоксимовића дочекају весело Православну Нову годину. Организатори су се потрудили да угреју грађане, јер су бесплатно дељени кувано вино и чај, а најављујући „Чварак фест“ дељене су бесплатно и лепиње са чварцима.

Треба рећи да је Туристичка организација организовала бесплатан аутобуски превоз из свих насељених места у општини Кула и из Врбаса, а да је међу посетиоцима било и грађана који су дошли из других општина у Војводини. Директор Туристичке организације општине Кула Владимир Станковић је честитајући грађанима Православну Нову годину рекао да се организација на чијем је челу и ове године потрудила да домаћински дочека све посетиоце и уприличи им ноћ за памћење.

-Мислим да смо задатак испунили. Грађани су задовољни након прославе напустили Крамерову улицу у Кули. Уживали су у програму који је припремљен за њих, а оно што је исто тако важно и ми смо као Туристичка организација успели на овај начин да представимо Кулу као туристичку дестинацију, као место у које ће се они који су је посетили поново вратити и као место у које ће све више долазити нових туриста и гостију, рекао је Станковић.

Извор: Општина Кула