VEČERAS POČINJE PROGRAM OBELEŽAVANJA SLAVE

Povodom seoske slave Petrovdana, Savet mesne zajednice Donji Tovarnik organizuje niz zanimljivih događaja, kako za meštane, tako i za njihove goste, a program otvaraju sportisti danas u 18.00 časova na Memorijalnoj fudbalskoj utakmici između FK “Sloboda” i fudbalera preduzeća Luki komerc, na terenu Slobode, kao i ljubitelji malog fudbala na noćnom turniru u 19.30 časova. Kako su nam rekli u Savetu mesne zajednice, prijave ekipa za ovaj turnir su do 19.00 časova istog dana, igra se 4+1, uplate po ekipi iznose 3000 dinara, a obezbeđene su i vredne nagrade za najbolje.

Program obeležavanja Petrovdana nastavlja se sutra, 11. jula, polaganjem venaca na spomen obeležje u centru naselja u 10.00 časova, da bi odmah zatim u 11.00 časova nastupili članovi Folklornog ansambla “Izvor Donji Tovarnik”. Ljubitelji konja i fijakera biće u prilici da se provozaju ulicama Tovarnika, a turnir u šahu zakazan je u 17.00 časova.

Na Petrovdan, 12. jula u 9.00 časova, biće održana sveta arhijerejska liturgija u hramu Svetih apostola Petra i Pavla, a svetu arhijerejsku liturgiju će služiti Njegovo Preosveštenstvo episkop sremski gospodin Vasilije.

Izvor: Opština Pećinci