ВОЈВОЂАНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ЏУДА ОДРЖАНО У СТЕПАНОВИЋЕВУ

                За ученике основних и средњих  школа на територији Војводине одржано  је једно од најпознатих такмичење из џуда. У Степановићеву у спортској хали били су угошћени џудисти који су на ово такмичење дошли из разних места.

На такмичењу је учествовало 900 такмичара из основних и средњних школа. Такмичари су били подељени по тежишним категоријама и разредима које похађају. Свако од учесника је представљао своју школу и свој џудо клуб.

Такмичарски дух и нестрпљење пред излазак на борбу могао се осетити код учесника који су се спремали за почетак текмичења.

Домаћини овогодишњег такмичења из Степановићева,освојили су по медаљу ,свако у својој тежишној категорији.

Представница џудо клуба,,Омладинац“ из Степановићева је Ивана  Гордић која је и наш данашњи саговорник и учесница многобројних такмичења.

Ивану је просто немогуће не запазити,девојка која зрачи својом енергијом коју поседује у себи .Са поносом на себи носи кимоно  свог џудо клуба ,,Омладинац“ из Сепановићева,овог пута на такмичењу је освојила друго место.Девојка која је оптимиста у души и која зрачи својом енергијом је са задовољством прихватила да буде наш данашњи саговорник.

                Питали смо Ивану шта је то што јој се свидело у џуду да је пожелела да га тренира?

-Пошто јој се свидео тренинг и привукао јој је пажњу, пожелела  је и да се она опроба у овом спорту. Каже нам Ивана да је упочетку џудо доживљавала као забаву јер је била јако мала, а како су тренинзи одмицали Ивана је и почела да показује своје квалитете.Њени тренинзи били су све озбиљнији и редовнији и Гордићева је схватила колико је џудо као спорт захтеван.

                Питали смо је шта јој је џудо све пружило ?

-Гордићева нам је рекла да јој је џудо пружило прилику да пропутује Европу и обиђе многе земље као што су Румунија,Словенија, Италија,Француска и још многе друге.На сваком путовању је освојила медаље и свако путовање за Ивану је било ново искуство и нова борба. Каже нам Ивана да иза таквог доброг успеха не стоји само она већ и њени родитељи као и њени тренери Ненад Симић и Никола Проданов.

             На наше питање да ли је џудо опасан спорт и да ли је џудо спорт само за мушкарце ,Ивана нам је веома занимљиво одговорила;

-Сматрам џудо најлепшим спортом. Доста људи сматра џудо опасним спортом,али када обучете кимоно и смело и храбро крочите и погледате се лице у лице са својим противником у вама се јави жеља за победом и моћи која се само тог тренутка у вама створи и опколи вас рекла нам је Ивана.

Ивана нам је на занимљив и хумористичан  начин објаснила да ако у џуду знате како да падате нећете се повредити.Каже нам да овај спорт није само за мушки део популације већ је итекако и женски спорт.

            Питали смо Ивану за њене буду планове?

 -У будућности себе видим као врхунског такмичара и тренера. Волела бих да оснујем свој клуб или да наставим у ,,Омладинцу“ да тренирам ја децу и да им пренесем своја знања која поседујем о овом спорту. Рекла нам је да само својом упорношћу можемо све и да никад не одустајемо .

-За крај нам је рекла:,, да сваки пут од хиљаду миља започиње првим кораком „. То за њу значи да је увек најтежи почетак али само воља и упорност у великој мери нам могу помоћи у остваривању наших циљева.

 

 За војвођанске пише: Милица Грмуша