ВРБАС ДОМАЋИН САЈМА ОБРАЗОВАЊА

У Врбасу ће у петак бити одржан Сајам образовања. Уз средњошколске, више и високе просветне установе које ће промовисати образовне профиле које нуде будућим ученицима и студентима, на сајму ће се представити и социјални партнери који учествују у систему дуалног образовања, попут компанија „Витал“, „Carnex“ и „Тривит“.

Током сајма биће организован и радни састанак на тему „Предузетништво“, на ком би требало да учествују представници Школске управе, Привредне коморе, средњих школа као и координатори за дуално образовање у општинама Кула, Мали Иђош, Србобран и Врбас. 

Национална служба за запошљавање представиће пројекат „Клуб за тражење посла“, док ће Основна школа „Светозар Милетић“ организовати предавање на тему „Предузетне школе“, као једна од установа која је укључена у пилот пројекат Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Отварање Сајма образовања заказано је за петак, 23. фебруара у 10.00 часова, у Центру за физичку културу „Драго Јововић“. Организатори позивају и друге привредне субјекте да се придруже Сајму и тако помогну реализацију стратешког циља Владе Републике Србије – увођење младих у предузетништво и успостављање система који образује младе за потребе привреде и омогућава им запослење.

Извор: Општина Врбас