ZA IZVOR U BUGARSKOJ SAMO REČI HVALE

Članovi Folklornog društva „Izvor Donji Tovarnik“ sinoć su se vratili sa turneje u Bugarskoj, tokom koje su imali tri nastupa. Kako nam je rekla koreograf Izvora Danijela Barnak, ovogodišnji Festival u Černomorecu bio je na daleko višem nivou nego proteklih godina, od organizacije festivala do samih učesnika, folklornih grupa iz Mađarske, Poljske, Makedonije, Srbije i Bugarske, a nastupi su bili organizovani na otvorenom trgu u Černomorecu.

„Naš izvođački ansambl premašio je sva naša očekivanja i predstavio se na visokom nivou. Zreo odnos prema svim zadacima koji su bili postavljeni pred pred njih tokom boravka u Černomorecu doveli su do toga da na svim poljima dobijamo samo reči pohvale. Tako da ću iskoristiti priliku da se prvenstveno zahvalim članovima našeg foklornog društva, koji su bili deo ove turneje, na poverenju, zalaganju i profesionalnom odnosu prema zadacima. Predstavljali su svoju zemlju, svoju opštinu i sebe kao pravi profesionalci” – rekla je Barnak.

Izvođački ansambl Izvora na Međunarodnom festivalu folklora dečjih i omladinskih grupa predstavio se publici svojim repertoarom – igrama iz Leskovca, igrama iz Vranjskog polja, Vlaškim igrama i kolažom igara iz Srbije, a tokom boravka na turneji u Černomorecu, mladi tovarničani bili su u prilici i da se upoznaju sa kulturno-istorijskim bogatstvom ovog kraja, te su tako obišli stari grad Sozopol i dvorac Ravadinov.

Izvor: Opština Pećinci