ЗА КАПИТАЛНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ У КОМУНАЛНУ ИНФРАСТРУКТУРУ МИЛИЈАРДУ ДИНАРА

„Оно што је јако битно да се нагласи, то је да су у пећиначкој општини све до сада изграђене канализационе мреже прикључене на пречистаче отпадних вода и да нема изливања канализационог отпада у водотокове што је чест случај у другим срединама“ – изјавио је Ђокић и додао да се прикључењем свих канализационих мрежа на пречистаче постиже максималан ефекат заштите животне средине.

Председник општине Пећинци Синиша Ђокић најавио је нове инвестиције у комуналну инфраструктуру вредне преко милијарду динара. Како је рекао, у завршној фази реализације су пројекти изградње канализационих мрежа у Огару, Брестачу и Дечу, а за канализације у Огару и Брестачу се врло брзо очекује и расписивање тендера.

„Ове две канализационе мреже ће бити прикључене на пречистач у Пећинцима, за који припремамо пројекат проширења, док ће канализациона мрежа у Дечу бити прикључена на пречистач у Шимановцима. Канализационе мреже које су тренутно у изградњи, у Попинцима и Прхову, вредне 616 милиона динара, биће прикључене на пећиначки пречистач. Оно што је јако битно да се нагласи, то је да су у пећиначкој општини све до сада изграђене канализационе мреже прикључене на пречистаче отпадних вода и да нема изливања канализационог отпада у водотокове што је чест случај у другим срединама“ – изјавио је Ђокић и додао да се прикључењем свих канализационих мрежа на пречистаче постиже максималан ефекат заштите животне средине.

Предрачунска вредност канализационе мреже у Огару је 329,7 милиона динара, у Брестачу 283,1 милиона, док је предрачунска вредност канализације у Дечу 456,2 милиона динара, са урачунатим ПДВ-ом.

Председник Ђокић је истакао да је локална самоуправа већ припремила и комплетну техничку документацију са добијеним грађевинским дозволама за канализационе мреже у Обрежу, Сремским Михаљевцима и Карловчићу, а да су у припреми пројекти канализационих мрежа у Купинову и Ашањи.

„Општина Пећинци издваја значајна буџетска средства за припрему квалитетних пројеката. Само за пројекте канализације у Огару, Брестачу и Дечу Општина је издвојила укупно 16,4 милиона динара. Врло брзо ћемо имати пројекте за канализационе мреже у свим насељима наше општине, а крајњи циљ општинског руководства је да будемо прва општина у Србији у којој ће сва насеља бити покривена канализационом мрежом“ – поручио је Ђокић.

Извор: Општина Пећинци