ЗА ЛИСТОВЕ НА ЈЕЗИЦИМА НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА 312 МИЛИОНА ДИНАРА

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре за суфинансирање листова на језицима националних мањина чији су оснивачи национални савети, вредне 312 милиона динара, што је за 12 одсто више него у претходној години.

Реч је о 22 листа које издаје девет издавачких кућа – Мађар Со, Хет нап, Хлас људу, Либертатеа, Руске слово, Хрватска ријеч, Буњевачки информативни центар, Ридне слово и Македонски информативни и издавачки центар.

„Информисање на језицима националних мањина један од најзначајанијих приоритета Покрајинске владе. Војводина показује снагу и решеност да брине о националним мањинама и очувању њиховог идентитета“, казао је председеник Мировић.

Успели смо да укупну вредност ове подршке која је 2016. године, када смо формирали Покрајинску владу износила 264 милиона динара увећамо на 312 милиона динара, изјавио је председник Мировић.

„Покрајинска влада ваш је искрен партнер и пријатељ, и зато смо данас ваши гости, како бисмо се на лицу места уверили у каквим условима радите, и како ми можемо да помогнемо да ти услови буду бољи“, нагласио је председник Мировић.

Директор Новинско издавачке установе „Хлас људу“ Само Жјак захвалио се председнику Мировићу на подршци јер, како је рекао „традиција дуга 75 година, не би постојала без помоћи и подршке“.