ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ У ВОЈВОДИНИ НАМЕЊЕНО 65 МИЛИОНА ДИНАРА

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић уручио је данас уговоре у вредности од 65 милиона динара, намењених унапређењу социјалне заштите на територији Аутономне покрајине Војводине.

Право да учествују на конкурсу ресорног секретаријата имале су установе социјалне заштите и удружења грађана.

Покрајински секретар Предраг Вулетић је истакао да је данашњом доделом уговора испуњено обећање дато крајем прошле године о улагањима у социјалну заштиту.

„До ове године није било оволико средстава издвајано за унапређење система социјалне заштите на територији Аутономне покрајине Војводине. Установама социјалне заштите додељено je 54 милиона динара за инвестициона улагања и за програмске активности, које реализују са корисницима, док је удружењима грађана намењено 11 милиона динара“, изнео је Вулетић.

Он је указао на значај који удружења грађана имају на плану унапређењу система социјалне заштите, као носиоци активности у локалним срединама.

У оквиру овог конкурса, уручено је 108 уговора, чија реализација треба да допринесе подстицању и развијању нових или унапређењу постојећих услуга социјалне заштите у Војводини.

Извор : Влада АП Војводине