ЗАВРШЕН ДВОДНЕВНИ НС СМАРТ ХАКАТОН У НАУЧНО-ТЕХНОЛОШКОМ ПАРКУ НОВИ САД

НС СМАРТ хакатон, који је организовао Научно-технолошки парк Нови Сад у оквиру пројекта 3АЛЕТ, успешно је завршен. Током хакатона, 10 тимова, са по четири учесника се такмичило тако што су представили своја иновативна решења на одабрану тему накох 48 сати рада у просторијама Парка. У такмичарском делу, последњи дан, имали су пет минута за презентацију, уз додатна два минута за питања и одговоре од стране чланова жирија.

Прво место је освојила екипа ВИС ВИВА, која је награђена са четири електрична тротинета, за сваког члана по један, док су друго и треће место добили МТБ бициклове и склопиве сити-бајкове.

Како је истакао директор Научно-технолошког парка Небојша Дракулић циљ пројекта 3АЛЕТ и хакатона јесте унапређење квалитета живота локалних заједица, града и региона, кроз заједничко решавање проблема и едукацију.

“Идеја оваквих догађаја је да пружи подршку студентима, чланицама НТП Нови Сад и свима који доприносе развоју стартап екосистема. Поред награда још један, можда и значајнији, бенефит учешћа и освајања награда, је то што је победничким тимовима, као и тимовима предложеним од стране жирија, пружена могућност учешћа у наставку програма 3АЛЕТ у којем ће ови тимови и стартапови имати бројне обуке кроз програм акцелерације из области предузетништва уз директну помоћ стручњака који ће им бити на располагању.”

Хакатон је организован уз подршку ЕУ инфо поинта Нови Сад и Града Новог Сада – управе за привреду. Овај догађај је окупио менторе и чланове жирија из компанија-чланица попут Schneider Electric и INIT Technologies, као и професоре са Факултета техничких наука.