ЗАВРШЕНА ЗАМЕНА КОМПЛЕТНЕ СТОЛАРИЈЕНА ЗГРАДИ ШКОЛЕ И ВРТИЋА У ЧЕНТИ, ГРАД ИНВЕСТИРАО У ПРОЈЕКАТ 2,5 МИЛИОНА ДИНАРА

На згради Основне школе „Бранко Радичевић“ у Ченти и дечјег вртића при школи, коју похађа више од 200 ученика и око 80 деце у три предшколске узрасне групе, завршени су радови на замени све преостале старе столарије, а Град Зрењанин у тај пројекат инвестирао је 2,5 милиона динара.

Град Зрењанин овим активностима, као и радовима на замени столарије, фасада, котлова за грејање, расвете у многим другим основним и средњим школама, даје снажан допринос побољшању енергетске ефикасности, уштеди енергије и посвећености “Зеленој агенди” Републике Србије.

Приликом посете градоначелника Зрењанина Сима Салапуре и његових сарадника Ченти, јула прошле године, истакнуто је да се становништво у том селу не осипа и да расте интересовање за куповину кућа. Сви пројекти реализовани у ОШ „Бранко Радичевић“, а било их је неколико у последњих годину ипо дана, иду у прилог настојањима локалне самоуправе да школски објекти у сеоским срединама не буду само енергетски ефикасни, већ и да омогућују што пријатнији боравак деце, од јасленог до школског узраста.

Подсетимо, септембра 2021. године опремљен је нови простор у дечјем вртићу за потребе отварања јаслене групе. Потом је, кроз пројекат НИС – „Заједници заједно“, пре годину дана уложено 2 милиона динара у прву фазу замене прозора, светларника и врата, да би, на почетку ове грејне сезоне, у школи био замењен и дотрајао котао на чврсто гориво.

Извор: Град Зрењанин