“ЖЕНСКА ПОСЛА” ЗА КРАЈ ПЕЋИНАЧКОГ КУЛТУРНОГ ЛЕТА

Онлајн Пећиначко културно лето у недељу 27. септембра полако улази у своју завршницу, када ће на званичном Јутјуб каналу Културног центра Пећинци са почетком у 20.00 часова премијерно бити емитована позоришна представа „Женска посла“, рађена у оквиру пројекта ове установе „Позориште на селу“.

Како нам је рекао директор КЦ Јован Деврња, шесто онлајн „Пећиначко културно лето“, у организацији Културног центра а под покровитељством општине Пећинци, ове године пружило је прилику публици да ужива у концертима филмске музике за најмлађе, духовне и етно музике и поп и ЕX-YU рок музике, а последње недеље у септембру и у занимљивој позоришној представи.

„Заиста смо поносни што су наши онлајн програми наишли на добар одзив посетилаца. И поред чињенице да смо ове године због актуелне епидемиолошке ситуације изазване корона вирусом обим програма смањили, нисмо ускратили поштоваоцима културе у нашој средини садржаје у којима могу да уживају. С обзиром да смо планирали да се програми ове године реализују у свих 15 насеља наше општине, успели смо на неки начин да садржаје учинимо доступним сваком мештанину наше општине, али и шире“ – истакао је Деврња.

Једночасовну комедију „Женска посла“ на сцену је поставио студент позоришне и радио режије на Факултету драмских уметности у Београду Слободан Станковић по текстовима Душка Радовића из књиге „Женски разговори“, а улоге тумаче Мерима Радивојевић, Јелена Недељковић и Катарина Добрић:

„У питању је духовита колаж прича у којој на сцени све време видимо три жене које тумаче 27 различитих ликова у занимљивим комичним ситуацијама. Публика ће бити у прилици да се идентификује с ликовима, али и да препозна жене из своје околине, њихове проблеме, потребе и захтеве“ – рекао је Станковић.

Извор: Општина Пећинци