ЗМАЈ ОД КУПИНИКА ВЕЛИКА АТРАКЦИЈА НА САЈМУ ТУРИЗМА

Туристичка организација општине Пећинци представила се на 43. Међународном сајму туризма у Београду, од 24. до 27. марта. На овој најзначајнијој туристичкој манифестацији у земљи и региону ТО Пећинци је, на штанду Привредне коморе Србије, поред промоције најатрактивнијих туристичких локалитета пећиначке општине и једнодневне туристичке руте кроз нашу општину, представила и нову дигиталну атракцију – Змаја од Купиника.

Наиме, сви посетиоци сајма који су узели разгледницу ТО Пећинци могли су у тзв. проширеној реалности уживо да се упознају са Змајем од Купиника, па чак и да се са њим фотографишу за успомену, а све то путем апликације Холоград.

По речима директорке ТО Пећинци Љубице Бошковић овај савремени алат за промоцију највеће културно-историјске знаменитости општине Пећинци – средњовековне тврђаве Купиник, последње престонице српске средњовековне државе, наишао је на велико интересовање посетилаца сајма, који су листом желели да овековече свој први сусрет са Змајем од Купиника.

Током четири дана сајма, на пећиначком штанду су представљени и Дестилерија „Српска тројка“ из Огара, пећиначке винарије „Петковић – Латин“ и „Мали подрум Стаменковић“, као и кулинарски специјалитети Удружења жена „Сунчев цвет“ из Доњег Товарника које су специјално за ову прилику припремиле медењаке са логоом пећиначке Туристичке организације.

Извор: Општина Пећинци