ЧИСТИЈИ ВАЗДУХ У КУЛИ – У 2022. ГОДИНИ СВЕ ЈАВНЕ УСТАНОВЕ У ОПШТИНИ КУЛА ПРЕЛАЗЕ НА ГАС

Општина Кула је са приватним партнером чији је носилац посла фирма Петрол Д.О.О.  започела реализацију Јавног приватног партнерства које подразумева замену постојећих котларница на мазут са еколошки прихватљивим и енергетски ефикаснијим котловима на гас у 10 објеката на територији наше општине.

Први од њих је ,,Дом Пионира” у Кули у оквиру којег функционишу ПУ ,,Бамби”, Музичка школа и МНРО ,,Плава Птица”, а ускоро се очекује и гасификација следећих објеката : ОШ ,,Иса Бајић” у Кули, Економско-трговинска школа, зграда Општинске управе и МУПа, ОШ ”Вук Караџић у Црвенки, ОШ и СШ са домом ученика ”Петро Кузмјак” у Руском Крстуру, у Сивцу обе  Школе, вртић ”Чувари осмеха”  као и зграда МЗ и Дома Културе.

Укупна вредност инвестиција износи преко 100 милиона динара.

Такође вреди споменути да је у протеклој години са мазута на гас прешла и ОШ ,,Петефи Бригада” са спортском халом у Кули, а да је у току набавка за гасну котларницу Дома Културе у Руском Крстуру, за оба пројекта значајна средства обезбеђена су конкурсима Министарства за заштиту животне средине.

Извор: Општина Кула