ЗОНСКА СМОТРА ДЕЧЈЕГ ПОЗОРИШНОГ СТВАРАЛАШТВА У ОПШТИНИ КУЛА ОД 5. ДО 8. МАЈА

Зонска смотра дечјег позоришног стваралаштва ове године ће се одржати од 7. до 8. маја у Кули, Црвенки и Руском Крстуру.

На сцени Дома културе Црвенка ће у недељу, 7. маја с почетком у 19:00 часова, бити одиграна представа “Бон тон – добар тон” по мотивима књиге Јасмине Петровић, а у режији Зорана Радуловића. Представу изводи дечји ансамбл Позоришта “Стеван Сремац”.

У уторак, 7. маја, на сцени Културног центра Кула играће се три представе. Од 10:00 часова на програму је “Кључ маште” за коју је текст и режију радио Слободан Ногавица, а потом ће од 11:30 МКУД “Петефи Шандор” из Телечке играти представу на мађарском језику “Кад бих био одрастао” Еве Јаниковски, у режији Монике Пешић. Последња представа тог дана почиње у 13:00 часова, а реч је о “Пијаном краљу” Ласло Тибора коју ће ансамбл МКЦ “Непкер” из Куле извести на мађарском језику. Режију потписује Пастор Јожеф.

Основна школа “Вук Караџић” из Бача одиграће у среду, 8. маја, од 10:00 часова “Екологијаду” Ирене Златковић, у режији Љиљане Умићевић и Марине Петковић. Од 11:30 представиће се још гостију из Бача, овог пута чланови КУД “Младост”, који ће одиграти “Уображеног петла”, по мотивима Езопове басне. Текст и режију потписују Владимир Босанчић, Магдалена Б. Штрбац и Милица Јовин. Дечји драмски студио Културног центра Апатин наступа од 13:00 часова представом “Наша клупа” за коју је текст и режију урадио Душан Гладић, а ученици Основне школе “Иван Горан Ковачић” из Сонте извешће од 14:30 представу “Рука руци” за коју су сами урадили текст и режију. Ове четри представе играју се на сцени Дома културе Црвенка.

На сцени Дома културе Руски Крстур у среду од 17:00 играће се представа “Кад се вештица закљуби”, коју на русинском језику изводе чланови Драмског студија “Арт”, Дома културе Руски Крстур. Режију потписује Ксенија Бођанец. Од 18:30 Аматерско позориште КУД “Штефаник” из Лалића изводи “Причу из парка” Ђурђе Лилиове на словачком језику. За режију су се побринули Јана Брчиар и Јуриј Турчан.

Организатори и домаћини смотре су Савез уметничког стваралаштва аматера Војводине, Културно-просветна заједница општине Кула, Културни центар Кула, Дом културе Црвенка и Дом културе Руски Крстур. Покровитељ смотре је Општина Кула.

Извор: Општина Кула