ZRENJANIN 3. MARTA DOMAĆIN DRŽAVNOG PRVENSTVA NA VESLAČKIM ERGOMETRIMA

Grad Zrenjanin i njegovi veslački klubovi “Zreneks” i “Begej 1883” biće u nedelju, 3. marta, u Kristalnoj dvorani, domaćini 28. prvenstva Srbije na veslačkim ergometrima, a na tom takmičenju očekuje se učešće preko 450 veslača iz svih vodećih veslačkih klubova u našoj zemlji – saopšteno je danas na konferenciji za novinare, održanoj u Gradskoj kući.

 Tim povodom, predstavnicima medija obratili su se pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković i predstavnici veslačkih klubova “Zreneks” i “Begej 1883” Vladimir Milošev i Dane Lužajić. 

Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura istakao je da je predstojeće takmičenje rezultat zajedničkog rada dva kluba, i da nas, nakon prošlogodišnjeg školskog prvenstva u ovoj disciplini, očekuje još jedan nesvakidašnji događaj, prvenstvo Srbije u “zimskoj” varijanti veslačkog sporta.

 Vladimir Milošev, trener i sekretar VK “Zreneks”, kazao je da se takmičenje ovakvog ranga u Zrenjaninu organizuje posle 25 godina, a da se državno prvenstvo organizuje svake godine.

“Potrudićemo se da takmičenje u narednom periodu i ostane u Zrenjaninu, s obzirom da nemamo uslova da održimo neku veslačku regatu koja bi ušla u zvaničan program Veslačkog saveza Srbije, ovo je jedina prilika da organizujemo neko takmičenje u vezi sa veslanjem. Očekujemo takmičare u svim selekcijama, u 18 kategorija, uključujući i kategoriju veterana, a moći će da se u veslanju na ergometrima oprobaju i građani. Kotizacija je 400 dinara, a prijave su moguće i na licu mesta”, istakao je Milošev.

Najavljeno je i učešće takmičara iz našeg grada, njih 12 iz “Zreneksa” i 20 iz “Begeja 1883”, uz još četvoro veterana iz ovog kluba. U “Kristalnoj dvorani” biće postavljeno 20 takmičarskih ergometara i još toliko na platou dvorane, za zagrevanje.

 Salapura je najavio i novu akciju, koja startuje zajedno s takmičenjem u nedelju, a humanitarnog je karaktera.

“Početkom februara, Centar za socijalni rad, Crveni krst grada Zrenjanina, Savez za školski sport, Sportski savez grada, Javna ustanova “Sportski objekti” i Grad Zrenjanin potpisali su sporazum o tehničkoj saradnji na projektu “Sportom za bolje sutra”. Naša ideja je da sve sportske manifestacije u gradu propratimo i kroz mogućnost humanitarnog priloga na poseban donatorski račun, otvoren u gradskoj organizaciji Crvenog krsta, i da u decembru, sagledamo koliko je sredstava zbirno prikupljeno”, naveo je pomoćnik gradonačelnika. 

Dodao je i da je formirana posebna komisija koja će saopštavati nakon svake manifestacije iznos prikupljenih sredstava za humanitarnu delatnost i na kraju godine će, na osnovu potreba Centra za socijalni rad, odrediti prioritete koji se tiču unapređenja uslova za obrazovanje i bavljenje sportom dece i mladih.

 Pilot-projekat realizovan je prošle godine, prilikom “Trke za srećnije detinjstvo” i “Zrenjaninski polumaraton”, kada je prikupljeno 112 hiljada dinara.

Izvor: Grad Zrenjanin