ЗРЕЊАНИН: ОДРЖАНА 22. СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА

Седница Градског већа, 22. по реду у овом сазиву, коjом jе председавао градоначелник Зрењанина Чедомир Jањић, одржана jе данас, а на дневном реду било jе седам тачака од коjих jе прва предлог Правилника о организациjи и систематизациjи радних места у Градскоj управи, Правобранилаштву и Стручноj служби Заштитника грађана града Зрењанина.

Известилац по тоj тачки Сања Марић казала jе, између осталог, да jе он донет у складу са кадровским планом и да нема нових запошљавања. У наставку jе усвоjено шест тачака коjе су се тицале предлога Решења о отуђењу грађевинског земљишта на неколико локациjа у граду. 
  
Известилац Виолета Кучанда Богасениева рекла jе да су предлози заправо резултат огласа коjе jе Град расписао децембра 2017. године.
– Продато jе укупно 112.000 квадратних метара грађевинског земљишта ради изградње, укупне вредности 138 милиона динара, од чега ће прилив у буджету због попуста коjи се одобрава за изградњу пословно производних обjеката бити око 98 милиона динара – казала jе она.

Реч jе о продаjи дела парцеле од 5.852 квадратних метара, у радноj зони „Багљаш“, иза Авив Парка, инвеститору “Унионимпеx” из Зрењанина, део парцеле од 3.719 квадратних метара на локалитету „Багљаш“, вулканизерско – трговинскоj радњи “Момо” из Зрењанина, а затим и парцела површине 12.000 квадрата у радноj зони “Jугоисток 1” понуђачу “МВ Инвесту” из Зрењанина, парцела на локалитету Дрварскоj улици Српскоj православноj цркви, површине 2.350 квадратних метара, као и део парцеле на локалитету “Северозапад – Елемир”, иза фабрике “Фулгар” површине 100.000 квадрата инвеститору “МПЗ Аграр” из Новог Сада и две парцеле у Улици Урош Предић Рвачком клубу “Пролетер” Зрењанин.

Градоначелник Jањић jе по завршетку седнице рекао да jе има више заинтересованих инвеститора за градско грађевинско земљиште, како у индустриjским зонама, тако и за стамбену изградњу. 
– То jесте добра вест, реч jе о инвеститорима коjи су купили земљиште и врло брзо крећу у реализациjу проjеката. Ми и даље настављамо и да промовишемо Зрењанин као добро место за инвестирање, а радуjе ме што су домаћа предузећа купила земљиште. Важно jе рећи и да смо близу 98 милиона динара само овим огласом оприходовали од продаjе градског грађевинског земљишта – казао jе  Jањић.  

Извор: Град Зрењанин